Rob Faesen sj benoemd op leerstoel Franciscus Xaverius

di 05 jul 2016 Jezuïeten / Spiritualiteit / Wetenschap /
Rob Faesen sj benoemd op leerstoel Franciscus Xaverius

Leerstoel ignatiaanse spiritualiteit (Tilburg)

Leerstoel ignatiaanse spiritualiteit (Tilburg)

 

Prof. dr. Rob Faesen sj is per 1 juli benoemd als bijzonder hoogleraar op de leerstoel Franciscus Xaverius die is gevestigd door de Nederlandse Provincie van de Orde der Jezuïeten. Prof. Faesen volgt prof. Henk Witte op. Dat heeft de Tilburg School of Catholic Theology (TST) vandaag bekend gemaakt.

De leerstoel Franciscus Xaverius richt zich op onderwijs in en onderzoek naar de band tussen spiritualiteit en theologie vanuit Ignatiaans perspectief.

Rob Faesen sj (Tilburg 1958) studeerde filosofie en letterkunde aan de universiteit van Leuven, en theologie aan de pauselijke universiteit Gregoriana te Rome. Hij promoveerde aan de universiteit van Antwerpen. In 2004 was hij Donald MacLean Jesuit Professor aan St. Joseph’s University van Philadelphia. Aan de KU Leuven werd hij in 2007 hoofddocent en is hij sinds 2015 hoogleraar Geschiedenis van Kerk en Theologie op de Jesuitica leerstoel.

Rob Faesen sj is specialist in middeleeuwse Nederlandse mystiek en mystici (onder anderen Hadewijch en Ruusbroec). In Leuven geeft hij leiding aan het Jesuitica Project, waarbinnen hij onderzoek verricht naar de geschiedenis en spiritualiteit van de jezuïeten op basis van de grote collectie jesuitica in de Leuvense bibliotheek. Hij is tevens lid van het Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen. Dit genootschap verricht interdisciplinair onderzoek naar de geschiedenis van de spiritualiteit in de Nederlanden.

TST heeft naast de leerstoel Ignatiaanse Spiritualiteit ook een leerstoel Franciscaanse spiritualiteit. 

Bron: persbericht dd 5 juli 2016 van de Tilburg School of Catholic Theology (TST)

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel