Schrijf je nú in voor de online adventsretraite

zo 15 nov 2020 Jezuïeten / Spiritualiteit /
Schrijf je nú in voor de online adventsretraite

"Zie, ik kom spoedig", is de titel van de adventsretraite 2020. De teksten zijn geschreven door jezuïet pater Gregory Brenninkmeijer.

“Zie, ik kom spoedig”, is de titel van de adventsretraite 2020. De teksten zijn geschreven door jezuïet pater Gregory Brenninkmeijer.

De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Het is de dertiende digitale retraite van de jezuïeten.

Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Nieuw dit jaar: geleide meditaties

Nieuw zijn de wekelijkse geleide Zoom-meditaties, verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Deelnemers aan de retraite krijgen iedere vrijdagavond een link om via Zoom om deel te kunnen nemen aan een geleide meditatie van een half uur. Op deze wijze kunnen de retraitanten in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:

  • “Ik heb in het openbaar vervoer in de stiltecoupé de tijd genomen om de retraite te doen, omdat er thuis veelal geen stilte is.”
  • “Ik ben het meest blij dat ik als protestant mee mag/kan liften met m’n rooms-katholieke familie!”
  • “De digi-tijd breekt aan! Gezien er steeds meer kerken niet meer actief zullen zijn, zullen wij gelovigen moeten leren gebruik te maken van de digitale mogelijkheden zodat we pelgrims blijven en geen dolers worden.”
  • “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Het gebedstraject volgt de traditionele adventstijd en maakt gebruik van de bijbellezingen van het katholieke leesrooster.

Hoe deelnemen?

Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. Ze ontvangen gedurende de periode van advent dagelijks een gebedsmail.

Ignatiaans geïnspireerd

De retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In het online gastenboek op ignatiaansbidden.org/gastenboek kunnen deelnemers hun gebedservaringen delen.

Nikolaas Sintobin sj over de vraag: wat is een ignatiaanse retraite?

De website www.ignatiaansbidden.org
verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de Advent en de 40-dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

Je kunt je hier inschrijven voor de gratis online retraite van www.ignatiaansbidden.org

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel