Spreek Heer, ik luister

ma 06 feb 2017 Jezuïeten / Spiritualiteit /
Spreek Heer, ik luister

Schrijf je nú in voor 40-dagenretraite

Schrijf je nú in voor 40-dagenretraite

Als voorbereiding op het Paasfeest biedt het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen een nieuwe digitale 40-dagenretraite: “Spreek Heer, ik luister” (Ps 103)  op www.ignatiaansbidden.org. Nieuw dit jaar is dat op meerdere plaatsten, in Nederland en Vlaanderen, de mogelijkheid wordt geboden voor een persoonlijke begeleiding van de 40-dagenretraite.

De deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met een bijbeltekst en gebedssuggesties,  geloofsimpulsen, citaten alsook tips over hoe bidden. Hiermee kan je dagelijks bidden: thuis, in een kapel, op de bus, in de trein, wachtend op de tram enz. Met één druk op de knop kan je de teksten van je keuze uitprinten. Deze gratis retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten zijn  geschreven door jezuïet Marc De la Marche sj.

Om de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen, krijgen de deelnemers de kans hun ervaringen te delen. Dit kan via het gastenboek. Ook worden her en der uitwisselingsgroepjes aangeboden. Deelnemers kunnen ook zelf een groepje vormen in hun parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep,  thuis …De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. Wie deelnam aan de vorige digitale retraite, is automatisch ingeschreven.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel