Bid voor de missie met de gebedsmarathon van de KNR

wo 01 mei 2019 Roeping en vorming /
Start gebedsmarathon van de Konferentie Nederlandse Religieuzen 1

Wederom organiseert de Konferentie Nederlandse Religieuzen een gebedsmarathon. Ditmaal in het kader van het jaarthema: 'Hij heeft mij gezonden' (Lucas 4,18) – Wat is onze missie?

Wederom organiseert de Konferentie Nederlandse Religieuzen een gebedsmarathon. Ditmaal in het kader van het jaarthema: ‘Hij heeft mij gezonden’ (Lucas 4,18) – Wat is onze missie?

Wekelijks verzendt de KNR een gebedsintenties aan de deelnemers. De gebedsmarathon wordt gehouden van Pasen tot en met Missiezondag (22 april – 20 oktober 2019) en staat dit jaar in het teken van buitengewone missionarissen en missie in deze tijd.

Alle religieuzen in Nederland worden opgeroepen om in deze periode mee te bidden. De KNR stuurt wekelijks op vrijdag een voorbede toe aan de religieuzen en andere geïnteresseerden die zich hebben opgegeven. Deze voorbeden zijn gemaakt door religieuzen en hebben te maken met hun missie. Naast de voorbede wordt informatie toegevoegd over een buitengewone missionaris die een voorbeeld kan zijn in onze tijd.

Wil je je nog opgeven, stuur dan een mail naar: communicatie@knr.nl. Meer informatie vind je hier.

De eerste missionaire pionier is Franciscus Xaverius. Ward Biemans sj verzorgde de volgende voorbede:

We bidden op voorspraak van de heilige Franciscus Xaverius dat de blijde Boodschap van het Evangelie jonge mensen mag bereiken, die Jezus Christus nog niet persoonlijk hebben leren kennen. Dat zij mogen ervaren wat het betekent om door Hem geïnspireerd en bemoedigd te worden. Dat zij zich meer en meer bewust mogen worden van de universele dimensie van de christelijke boodschap, die Franciscus Xaverius met zoveel vuur en ijver heeft uitgedragen naar landen van het verre Oosten.

Lees hier meer over Franciscus Xaverius.

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel