startdestilte.be wint gouden webfish 2013

startdestilte.be wint gouden webfish 2013

Gebedswebsite valt in prijzen

Gebedswebsite valt in prijzen

Zaterdagmiddag, 9 november 2013, zijn in Utrecht de ‘Webfish Awards 2013’ uitgereikt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via websites, social media of apps. Er waren dit jaar drie categorieën: kerken, organisaties en particulieren. In elke categorie is een Gouden Webfish Award toegekend. Vorig jaar werd www.igniswebmagazine.nl laureaat in de categorie "Organisaties".

Dit jaar was de winnaar in die categorie de gebedswebsite www.startdestilte.be. Deze Vlaamse gebedswebsite werd geconcipieerd door Sim D'Hertefelt, internetarchitect, in coördinatie met Nikolaas Sintobin sj, internetpastor. Deze website initieert in allerhande gebeds-en meditatiechnieken, waaronder ook drie ignatiaanse gebedstechnieken: Levensgebed, bidden met de Bijbel en mediteren met YouTube.

Uit het juryrapport

“Hoe kan jij in je drukke leven stilte, innerlijke rust, diepgang en waarachtigheid ervaren? Door regelmatig stil te vallen, te mediteren of te bidden. Probeer het uit op startdestilte.be’. Dat is de uitnodigende kernboodschap op deze Belgische website, die ook als .nl domein beschikbaar is. Start de stilte is een initiatief van Studiecentrum Kerk & Media vzw en de katholieke kerk in Vlaanderen. Het colofon vermeldt een groot aantal medewerkers. Dat bevestigt het gegeven dat een effectieve website zelden het werk kan zijn van een eenling. De jury vindt deze site geweldig vormgegeven en inhoudelijk zeer sterk. De koppelingen met sociale media zijn uitstekend. Start de stilte is een site die brede aandacht verdient, niet alleen in België maar ook in Nederland.

Webfish Awards 2013 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.

De kritische, interdisciplinaire jury bestond dit jaar uit: Eric van den Berg, Katholiek.nl (juryvoorzitter); Frank Bosman, spraakmakend cultuurtheoloog aan de Tilburg School of Theology; Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap; Adrie Stemmer-van Ravenswaaij, webmaster van het PKN-project MijnKerk.nl en Christiaan Verwijs, medeorganisator van Kerk2013 en Scrum Master en coach bij internetbedrijf NowOnline. Ook het publiek kon de sites beoordelen door een stem uit te brengen vanaf 1 november. De publieksstem woog in het eindoordeel mee als één jurystem

Met dank aan Kerknet 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel