Stem ter nagedachtenis van pater Frans van der Lugt sj

di 28 feb 2023
Stem ter nagedachtenis van pater Frans van der Lugt sj

Voor de “Actie warm hart” van KRO-NCRV kan je stemmen op "Walk for Homs", ter nagedachtenis aan pater Frans van der Lugt sj en voor de wederopbouw van een gezondheidscentrum in Syrië.

Voor de “Actie warm hart” van KRO-NCRV kan je stemmen op “Walk for Homs”, ter nagedachtenis aan pater Frans van der Lugt sj en voor de wederopbouw van een gezondheidscentrum in Syrië.

Walk for Homs is een initiatief Anne Claire van der Lugt, de jongste nicht van pater Frans van der Lugt. Zij organiseert pelgrimstochten met als doel geld op te halen om het werk van haar oom, die in 2015 in Syrië werd vermoord, voort te zetten. Haar initiatief is nu genomineerd voor de “Actie warm hart” van KRO-NCRV. Met die prijs maakt Walk for Homs kans op een donatie van € 10.000, € 5.000 of € 2.500 voor de wederopbouw van het centrum Al Ard, het gezondheidscentrum dat pater Frans van der Lugt opzette en dat door de oorlog volledig verwoest is.

Anne Claire van der Lugt: “Met de bijdrage van 10.000 euro kunnen we zorgen dat de sanitaire voorzieningen en de elektra weer kunnen worden geïnstalleerd. Wellicht nu meer nodig dan ooit, want mensen hebben onderdak nodig en wellicht kunnen we hen die het nodig hebben dit bieden door Al Ard hiervoor in te zetten. De jezuïeten in Syrië nemen dit in ieder geval in overweging. Om op dit bedrag kans te maken moeten we zoveel mogelijk stemmen krijgen. Daarom wil ik vragen of u dit onder de jezuïeten wilt delen om hen te vragen om ook hun stem te geven.”

Stem op Walk for Homs via onderstaande button.

Stemmen kan tot en met 5 april 2023. Je stem is geldig als je die door middel van een klik in de opvolgmail van KRO-NCRV bevestigt. Vergeet niet op deze link te klikken. Binnen 24 uur wordt je stem geregistreerd. Ben je vriend van KRO-NCRV? Dan telt je stem dubbel.

In deze animatiefilm van de jezuïeten over hun medebroeder richt pater Frans het woord voor het tot ons.
Bekijk alle nieuwsberichten

Deel