Eindresultaat van twee jaar onderscheiding overgedragen aan paus

do 17 jan 2019 Jezuïeten / Kerk / Wereldwijd /
Eindresultaat van twee onderscheiden over jezuïetentoekomst overgedragen aan paus

In dat onderscheidingsproces hebben de jezuïeten nagedacht en gebeden over prioriteiten in de toekomst van de Sociëteit van Jezus.

In dat onderscheidingsproces hebben de jezuïeten nagedacht en gebeden over prioriteiten in de toekomst van de Sociëteit van Jezus.

De uitkomst van dit proces, dat duurde van 2017 tot 2019, is donderdag 17 januari voorgelegd aan paus Franciscus. In de afgelopen twee jaar heeft de Sociëteit van Jezus gebeden en uitgewisseld rond de vraag aan welke voorkeursopties de Sociëteit van Jezus zich de komende jaren mondiaal wil engageren, of wat de voornaamste werkdomeinen zullen zijn.

Toekomst van de Sociëteit van Jezus

De jezuïetenorde, die vanuit Rome geleid wordt door Arturo Sosa sj en zijn raadgevers, hebben na dit proces van onderscheiding algemene opties (‘preferences’) opgesteld. Die zullen de komende tien jaar jongeren als referentiepunten voor de keuzes in het werk van de jezuïeten en hun medewerkers.

In onderstaand filmpje krijgen we een impressie van een kleine pelgrimage van Arturo Sosa sj en zijn consult. Tijdens de pelgrimstocht werd dit onderscheidingsproces aan de Heer toevertrouwd. Ze liepen langs de ignatiaanse plaatsen in Rome met onder andere de Gésu-kerk en het pand ernaast met de werk- en woonkamers waar de stichter van de orde, Ignatius van Loyola, verbleef (1491-1556). 

Eerder verscheen ook al een filmpje over het proces van onderscheiding.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel