Vlaams meisje stelt vraag aan Paus Franciscus

do 21 jan 2016 Jongeren en onderwijs / Kerk / Leuk / Wereldwijd /
Vlaams meisje stelt vraag aan Paus Franciscus

Loyola Press (Chicago) publiceert kinderboek Paus Franciscus

Loyola Press (Chicago) publiceert kinderboek Paus Franciscus

Kinderen schrijven brieven aan Paus Franciscus

Via de netwerken van de jezuïeten wereldwijd werden in het totaal 259 brieven en tekeningen naar de paus verstuurd, uit 26 landen in de 6 continenten. In Dear pope Francis beantwoordt de paus daarvan een 30-tal.

Ook uit Vlaanderen is er een tekening en een vraag bij. De kleine auteur heet Judith Brabant en is afkomstig van Gent. Haar tekening schopte het zelfs tot cover.

De vraag die Judith met haar tekening meestuurde, was: Wat maakt jou gelukkig in jouw werk als paus? Of het antwoord ook in het boek te lezen is, moet nog blijken. Want dat wordt pas in februari uitgegeven. Een delegatie van enkele kinderen zal het boek en alle ingezonden brieven dan aan de paus overhandigen. 

Papa Christophe Brabant: Bijna raakte Judiths tekening niet ingezonden, omdat we de omslag niet ontvangen hadden waarmee de tekening naar Amerika moest opgestuurd worden. Op de valreep lukt het dan toch. En dan werd haar tekening uitverkoren als coverbeeld. Het is voor haar en voor ons een hele eer en vreugde dat de paus haar tekening mooi vindt en dat ze nu de hele wereld rondgaat. Ik noem het een genade. Je hebt er zelf aan meegewerkt en toch is het absoluut een geschenk.

Bij zijn bezoek aan Philadelphia in september 2015 verwees paus Franciscus al even naar het project, dat soms moeilijke vragen voor hem opleverde. Hij zei: Een kind vroeg me: Vader, wat deed God vooraleer hij de wereld schiep? Geen gemakkelijke vraag, hè. Maar ik antwoordde het volgende: Voor God de wereld schiep, had hij lief. Want God is liefde.

Het boek Dear pope Francis komt niet in de boekenwinkels in ons land, maar is te bestellen via Amazon.com. Er is een Engelse en Spaanse versie.

Lieve Wouters

Met dank aan Kerknet.be

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel