Vrede en geweldloosheid door de ogen van religieuzen

zo 19 nov 2017 Gerechtigheid / Jezuïeten / Kerk /
Vrede en geweldloosheid door de ogen van religieuzen

Publicatie van de Nederlandse Religieuzen

Publicatie van de Nederlandse Religieuzen

 

Hebben religieuzen iets te zeggen over vrede? Ja, vinden ze bij de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR).  Ze maakten een boekje over hun jaarthema: 'Geweldloosheid en rechtvaardige vrede’.

 

Over het thema vrede is veel gezegd en geschreven is door religieuzen. In het boekje Mijn vrede geef Ik je. Geweldloosheid en vrede in de geschriften van religieuze ordes en congregaties, zijn bijna honderd verschillende teksten opgenomen. Variërend van korte uitspraken van twee of drie regels tot levensverhalen van religieuzen die hun leven hebben ingezet voor vrede, wat ze soms met de dood moesten bekopen.

Teksten van oude heiligen, zoals Augustinus en Benedictus, maar ook van religieuzen uit onze tijd zoals jezuïet Frans van der Lugt en dominicaan André Lascaris. Bekenden als Titus Brandsma en Clara van Assisi en minder bekenden zoals de jezuïet Robert Regout en zuster Veronika Racková.

Binnen de religieuze dimensie kent vrede verschillende vormen. Er is de innerlijke vrede, vrede in gemeenschap, vrede met de schepping, vrede en dialoog, vrede en verbondenheid, hoop en vechten voor vrede. Rond deze zeven thema’s zijn de bijdragen geordend.

Met Mijn vrede geef ik je wil de KNR laten zien dat religieuzen iets te zeggen hebben over vrede. Met oog voor de verscheidenheid en diversiteit van de verschillende spiritualiteiten en religieuze tradities.

Het boek is te bestellen bij de KNR voor € 12,50 exclusief verzendkosten.


e-mailcommunicatie@knr.nl  

Tel0031 (0)73 – 6821321

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel