Wereld Vluchtelingen Dag: bidden met en voor vluchtelingen

Wereld Vluchtelingen Dag: bidden met en voor vluchtelingen

Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven: podcast-retraite

Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven: podcast-retraite

Vandaag, 20 juni 2016,  is het Wereld Vluchtelingen Dag. De Verenigde Naties hebben in 2001 deze dag uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vluchteling. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. Ook op spiritueel niveau.

Wat

De jezuïeten nodigen je vandaag en de komende dagen bijzonder uit voor een audio-gebedstraject rond het thema van de vluchtelingen. Het is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. Het centraal deel van dit gebedstraject bestaat uit zeven podcasts. Elk gaat in op een verschillend aspect  van het op de vlucht zijn en het verlenen van gastvrijheid. Bij het begin wordt telkens een stilte-oefening aangeboden en aan het einde een terugblik.

Hoe

Elke podcast bestaat uit enkele Bijbelverzen, muziek – vaak gezongen door vluchtelingen – en vragen om het Bijbelverhaal in het eigen leven binnen te laten komen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Waar

Je kan de podcasts beluisteren op biddenonderweg.org/vluchtelingen. Je kan ze ook downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (iOS en Android).

Wie

Dit gebedstraject is het resultaat van een samenwerking tussen Bidden Onderweg (BO) met de Jesuit Refugee Service (JRS) en de Gemeenschap van Christelijk Leven (GCL).

Waarom

De vluchtelingencrisis raakt mensen tot in het diepst van hun wezen. Zowel vluchtelingen als mensen die ze onthalen. Deze audio-retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. 

·      Audio-retraite: "Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven"

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel