Zelf op zoek naar God in de stilte

Zelf op zoek naar God in de stilte

Een ignatiaans geïnspireerde e-cursus over bidden met de Bijbel

Een ignatiaans geïnspireerde e-cursus over bidden met de Bijbel

In het verlengde van de reality-serie: "Op zoek naar God"  heeft de Evangelische Omroep een e-cursus uitgewerkt. "Zelf of zoek naar God in de stilte" is een digitaal leertraject geïnspireerd aan de ignatiaanse traditie. Het wil mensen helpen in hun persoonlijke zoektocht om te leren bidden met de Bijbel.

Aan de biddende surfer worden 4 weektrakjecten aangeboden, volgens de dynamiek van de Geestelijke Oefeningen. Voor elke dag wordt een bijbelmeditatie in zeven stappen aangereikt.  Het geheel is doorspekt met video-materiaal uit de televisieserie: zowel getuigenissen van de deelneemsters aan "Op zoek naar God" en tips over hoe bidden met de Schrift. De surfer kan een digitaal dagboek bijhouden. Er is eveneens  mogelijkheid tot eenvoudige persoonlijke begeleiding, via digitale weg.

Het traject werd uitgeschreven door Mirjam van der Vegt in samenwerking met Nikolaas Sintobin sj en Bart van Emmerik sj alsook met Mariannne Groen (stilteretraites). Een eenvoudige aanmelding volstaat om deze gratis e-cursus te kunnen volgen.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel