Duurzaam zakendoen met liefde voor de natuur – Paul de Blot sj

Duurzaam zakendoen met liefde voor de natuur – Pau

Jezuïet Paul de Blot gaat in zijn nieuwe boek over duurzaamheid en zakendoen 'in gesprek' met jezuïet Pierre Teilhard de Chardin.

Jezuïet Paul de Blot gaat in zijn nieuwe boek over duurzaamheid en zakendoen ‘in gesprek’ met jezuïet Pierre Teilhard de Chardin.

Dode stof kan nooit tot leven komen en een aap kan nooit mens worden. Daarom moet de elementaire stof vanaf het allereerste begin al in een uiterst zwakke vorm van menselijk leven zijn. In de loop van de geschiedenis ontwikkelt zich dit onzichtbare leven tot zichtbaar leven en menselijk leven.

Pierre Teilhard de Chardin heeft als paleontoloog aan de hand van opgravingen aangetoond hoe de stoffelijke wereld vanaf het allereerste begin al gericht was op menselijk leven. Het menselijk leven is daarom wezenlijk een verbondenheid met de natuur.

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken.

Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit.

Inhoudsopgave van Duurzaam zakendoen met liefde voor de natuur

1. De samenhang tussen mens en natuur
2. Van stof tot leven
3. De ontwikkeling van het menselijk leven
4. De geest als kosmisch verschijnsel
5. Het gaat om de liefde
6. Het punt-Omega als hoogtepunt van de evolutie
7. De toekomst van de mensheid
8. Nadenken over Pierre Teilhard de Chardin

Boekgegevens

Verkoopprijs:     € 16,95

Uitgever: Nyenrode Business Universiteit, juni 2018

Het boek is hier te bestellen.

 

Bekijk alle uitgaven

Deel