Leven een kunst – ignatiaanse meditaties

Ignis webmagazine bestaat 10 jaar en viert dat met dit boek

Bundel van 60 meditaties ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van www.igniswebmagazine.nl.

Bundel van 60 meditaties ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van www.igniswebmagazine.nl.

De kunst van leven, wie zou die niet in de vingers willen hebben, wie zou die niet willen smaken? Het verlangen en zoeken naar levenskunst rijgt zich als een rode draad door deze bundel met meditaties, columns en essays.

Wat is er nodig voor gelukkige dagen? Hoe word ik een levenskunstenaar? Job mijmerde al over deze vragen, te midden van zijn ellende. Kan zelfs een lijdende mens het leven zien als hogere kunstvorm? Het antwoord is “ja’.

De levenskunst is een weg waarlangs we veel wijsheid vinden. Maar wie wijst ons de weg erheen? Het pad is verborgen. De meditaties in deze bundel geven geen pasklare antwoorden, maar laten steeds nieuwe aspecten van levenskunst oplichten.

Bestel een exemplaar

Ware wijsheid en levenskunst beginnen bij het aanvaarden van je werkelijkheid. Doorleef vreugde en verdriet, pijn en herstel, duisternis en licht – en omarm ze als een geschenk.

De auteurs van deze bundel zijn vrouwen en mannen die staan in de ignatiaanse traditie, de spiritualiteit die zijn oorsprong vindt bij Ignatius van Loyola (1491-1556)

Ignis webmagazine. Leven een kunst – ignatiaanse meditaties. Berne Media, Heeswijk, 2020. 212 blz. €17,90

Bekijk alle uitgaven

Deel