Geestelijke Oefeningen online

Ons digitaal aanbod

Lees verder
Geestelijke Oefeningen online 1

Ons digitaal aanbod

Geestelijke Oefeningen “ontvang” je gewoonlijk van een begeleider. Met andere woorden je doet ze niet op je eentje. Ignatius nodigt echter uit om het geven van de Geestelijke Oefeningen aan te passen aan de concrete mens en tijd. Vandaar dat er de laatste jaren formules zijn uitgewerkt om mensen toe te laten iets te smaken van de ervaring van de Geestelijke Oefeningen, ook al hebben ze niet de tijd of de mogelijkheid om regelmatig een begeleider op te zoeken in levende lijve.

Bidden Onderweg

Het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit produceert zes podcasts per week om “onderweg” mee te bidden: een combinatie van stille muziek, evangelie van de dag en persoonlijke bezinning.

Gewijde Ruimte

Op deze website  vind je elke dag een nieuwe, volledig uitgewerkte ignatiaanse meditatie, met de evangelielezing van de dag. Je bepaalt zelf hoelang, waar en wanneer je bidt, met je computer, smartphone of tablet. Je kan de teksten ook uitprinten.

Ignatiaans Bidden

Website die regelmatig aanbod doet van (gratis) digitale retraites, geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Je vindt hier ook informatie over ignatiaans gebed en spiritualiteit.

Notre Dame du Web

Deze Franse ignatiaanse website leert je uiteenlopende methodes aan van ignatiaans gebed en biedt doorlopend thematische online retraites aan, geïnspireerd aan de Geestelijke Oefeningen.

Online Ministries 

Deze website over ignatiaanse spiritualiteit wordt gerund door de pastorale ploeg van de jezuïetenuniversiteit van Creighton (USA). Hij biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan van digitaal ignatiaans geïnspireerd gebedsmateriaal: van dagelijkse reflecties over het Evangelie, over een parcours van Geestelijke Oefeningen in het dagelijkse leven, tot podcasts en videomateriaal over gebed, voordrachten en nog veel meer.