Boekvoorstelling: Op weg met Ignatius (Arturo Sosa sj)

27 november 2021
Boekvoorstelling: Op weg met Ignatius

Op weg met Ignatius is de neerslag van een interview met pater Generaal Arturo Sosa sj, de algemeen overste van de jezuïeten. De boekpresentatie is op zaterdag 27 november.

Op weg met Ignatius is de neerslag van een interview met pater Generaal Arturo Sosa sj, de algemeen overste van de jezuïeten. De boekpresentatie is op zaterdag 27 november.

De Spaanse journalist Darío Menor wist Arturo Sosa sj te strikken voor een uitzonderlijk en openhartig gesprek. Sosa vertelt over de stichter van de Sociëteit, Ignatius van Loyola, en hoe hij door hem wordt geïnspireerd. Hij heeft het over zijn persoonlijke levensweg, maar ook over hedendaagse kwesties zoals armoede en klimaatverandering. Ook de uitdagingen in de Kerk en binnen de Sociëteit gaat hij niet uit de weg.

Het boek laat ons op weg gaan

Het boek bevat geen complexe theologische concepten, maar geeft eerder het innerlijke zoeken weer waartoe iedereen uitgenodigd wordt. Elk hoofdstuk wordt overigens afgesloten met een reeks vragen waarover men individueel kan reflecteren of uitwisselen in groepjes. Het boek laat ons op weg gaan met Ignatius.

De aanleiding voor de uitgave van dit boek is het Ignatiusjaar: wereldwijd wordt van mei 2021 tot en met juli 2022 de 500e verjaardag van de bekering van Ignatius gevierd. Het begon met een kanonskogel…

Praktisch

  • Wanneer: Op zaterdag 27 november van 10.30 uur tot 11.30 uur.
  • Waar: Stadscampus – Klooster van de Grauwzusters. Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen
  • Inschrijven: deelname is gratis. Je kunt je hier inschrijven voor de boekpresentatie.
  • In de webshop van uitgeverij Halewijn is het boek alvast te bestellen.

De Nederlandse vertaling kwam tot stand door GCL*-leden uit Vlaanderen en Nederland: Pascal Calu sj, Ginette Van Bogaert, Jan Stuyt sj, Cees Aldewereld en Cecilia Vanneste.

* GCL staat voor Gemeenschap van Christelijk leven. Dat zijn kleine groepjes die geregeld samenkomen om uit te wisselen over geloof en samenleving, geïnspireerd op de Ignatiaanse spiritualiteit.

De sculptuur die Johan Tahon maakte van Ignatius' bekering

Bekijk de volledige agenda

Deel