40-dagenretraite 2019: Jezus ging de berg op

vr 15 feb 2019 Jezuïeten / Spiritualiteit /
40-dagenretraite 2019: Jezus ging de berg op

Jezus ging de berg op is de titel van de 40-dagenretraite 2019 van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door pater Gregory Brenninkmeijer sj.

Jezus ging de berg op is de titel van de 40-dagenretraite 2019 van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door pater Gregory Brenninkmeijer sj.

De digitale 40-dagenretraite start dit jaar op 6 maart 2019, op Aswoensdag. De auteur van de retraite, pater Brenninkmeijer sj, zegt: “Voor godzoekers lijkt God in de 40-dagentijd meer benaderbaar dan anders. Hij is dezelfde, gisteren, vandaag en morgen; maar ik niet. Ik verander en zoek naar wegen om God in mijn leven zijn plaats te geven. De weg die deze retraite aanbeveelt is een weg naar boven. De berg op, Jezus achterna. Hij gaat steeds weer de berg op. Het belooft een niet geringe inspanning, maar ook een onvermoed uitzicht.”

Hoe neem ik deel aan de retraite?

Inschrijven kan door je e-mailadres op te geven via de website van Ignatiaans Bidden. Wie deelnam aan de vorige digitale retraite, blijft ingeschreven. Uitschrijven is steeds mogelijk.

De retraite is geënt op de ignatiaanse spiritualiteit en de Geestelijke Oefeningen. De deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips om beter te leren bidden. Hiermee kan je bidden thuis, in een kapel, in de trein, wachtend op de tram enz. Met één druk op de knop kan je teksten uitprinten. Deze gratis retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.

Er is een gastenboek en er worden uitwisselingsgroepjes aangeboden in parochies, gemeentes, gemeenschappen, gebedsgroepen, thuis… De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze.

We stellen het op prijs mocht u binnen uw netwerk bekendheid geven aan deze nieuwe retraite.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel