“De steen is wegggerold” – schrijf je nú in voor onze 40-dagenretraite

di 13 feb 2024
"De steen is wegggerold" – schrijf je nú in voor onze 40-dagenretraite

De steen is weggerold op is de titel van de 40-dagenretraite 2024 van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door Rita Loyens.

De steen is weggerold op is de titel van de 40-dagenretraite 2024 van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door Rita Loyens.

De digitale 40-dagenretraite start dit jaar op 14 febrauri, op Aswoensdag. De auteur van de retraite, Rita Loyens, zegt: “Ik wil vooral de hoop van ons christen-zijn laten doorklinken. ‘De steen is weggerold’ spreekt die hoop op de Paasmorgen uit. Ook in de diepst donkere dagen van ons leven is het belangrijk het licht te willen zien. Soms is het maar een klein stipje. Maar hoe meer we ons erop richten en het toelaten, hoe meer het schijnen gaat.”

Ignatiaanse retraite

De retraite is geënt op de ignatiaanse spiritualiteit en de Geestelijke Oefeningen. De deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips om beter te leren bidden. Hiermee kan je bidden thuis, in een kapel, in de trein, wachtend op de tram enz. Met één druk op de knop kan je teksten uitprinten. Deze gratis retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.

Er is een gastenboek en er worden uitwisselingsgroepjes aangeboden in parochies, gemeentes, gemeenschappen, gebedsgroepen, thuis… De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze.

We stellen het op prijs mocht u binnen uw netwerk bekendheid geven aan deze nieuwe retraite.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel