Franciscus vraagt speciaal te bidden tegen werk van de duivel

do 04 okt 2018 Kerk / Wereldwijd /
Franciscus vraagt speciaal te bidden tegen werk van de duivel 1

Paus Franciscus vraagt zijn Wereldwijde Gebedsnetwerk om alle gelovigen in oktober te helpen intensiever te bidden tegen het werk van de duivel.

Paus Franciscus vraagt zijn Wereldwijde Gebedsnetwerk om alle gelovigen in oktober te helpen intensiever te bidden tegen het werk van de duivel.

Paus Franciscus komt met deze special oktobercampagne na de moeilijke periode die de kerk afgelopen tijd heeft doorgemaakt. Hij denkt aan situaties met betrekking tot seksueel misbruik, machts- en gewetensmisbuik door geestelijken, gewijde personen en leken. Daarnaast ziet hij interne verdeeldheid in de kerk. Zaken die aangewakkerd worden door de boze geest, ‘de vijand van onze menselijke natuur’ [Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, nr. 136.].

Deels een gevolg van onze eigen daden

Het vraagt zijn Wereldwijde Gebedsnetwerk om alle gelovigen in oktober te helpen intensiever te bidden tegen het werk van de duivel. Het kwaad manifesteert zich op verschillende manieren en gaat dwars voor de missie van de kerken liggen. Volgens Franciscus is dat deels een gevolg van onze eigen daden, doordat wij ons hebben laten aantrekken door passies, zoals: rijkdom, ijdelheid en trots, die ons niet naar het echte leven leiden. Dit zijn de stappen waarlangs de kwaadaardige verleider probeert ons van het rechte pad te brengen. Eerst brengt hij ons goede gedachten en intenties, maar dan trekt hij mensen beetje bij beetje naar zijn perverse bedoelingen (onenigheid, leugens, enz.).

Paus Franciscus komt met deze special oktobercampagne na de moeilijke periode die de kerk afgelopen tijd heeft doorgemaakt.

Wie de troosteloosheid ervaart die deze kerkelijke wonden veroorzaken, doet er volgens de paus goed aan tijd bij Maria door te brengen, ‘ons meer toe te leggen op het gebed’ (Ignatius Loyola, Geestelijke oefeningen, nr. 319) en te proberen meer te groeien in liefde en trouw aan de Kerk.

Tijdens deze maand oktober vraagt de Heilige Vader alle gelovigen om een grotere inspanning in ons persoonlijk en gemeenschapsgebed.

Verder bidden

Meer weten over hoe je deze maand specifiek kunt vormgeven? Lees hier het volledige artikel van het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de paus op Kerknet.

Eerder kwam het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de paus al met een noveen, om te bidden rondom het seksueel misbruikschandaal. ‘Ik nodig het hele trouwe gelovige volk van God uit voor een boetedoening van gebed en vasten, volgens het bevel van de Heer.’

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel