Feest van de ignatiaanse familie in tien foto’s

ma 23 mei 2022
Feestfoto's van de ignatiaanse familiedag 4

Onder een stralende lentezon kwamen op zondag 15 mei in de Oude Abdij in Drongen een kleine 200 mensen van de ‘ignatiaanse familie’ bijeen voor een dag van ontmoeting, verdieping en viering. 

Onder een stralende lentezon kwamen op zondag 15 mei in de Oude Abdij in Drongen een kleine 200 mensen van de ‘ignatiaanse familie’ bijeen voor een dag van ontmoeting, verdieping en viering. 

Er was een rijk aanbod van goed gesmaakte workshops waarin medebroeders en partners-in-mission, verbonden met jezuïetenwerken en ignatiaanse groepen, hun bezieling en werkwij ze konden presenteren. Sommige workshops waren via streaming te volgen voor de ignatiaanse familieleden die niet naar Drongen hadden kunnen afreizen. 

In het volgende nummer van ‘Jezuïeten’ zal een uitgebreid verslag met foto impressie verschijnen. Hieronder krijgt u alvast een voorproefje (tekst gaat door onder de foto’s).

De foto’s kunnen maar gedeeltelijk laten zien hoeveel voorbereidingswerk er door velen is verzet voor alle mijlpalen gedurende dit jubileumjaar. De reizende kasttentoonstelling, de opvoeringen van de Ignatiusmonoloog op verschillende plekken in de regio, de publicatie van verschillende verdiepende boeken, de animatiefilm geproduceerd door het internetpastoraat en in vele vertalingen internationaal met waardering bekeken, het kunstwerk ‘Metanoia‘ dat zowel in Rome als in de stiltetuin van de Oude Abdij is te bewonderen. 

Een dankbare regionaal overste, Marc Desmet sj, hield in de eucharistieviering in de parochiekerk naast de abdij een inspirerende homilie waarin hij in het licht van de zondagslezingen ontvouwt wat een ignatiaanse familie kenmerkt. De concelebranten uit verschillende landen drukten uit dat die familie in ieder geval ook internationaal is. De homilie en de zegen op het einde van de viering weerspiegelden de hoop van de regionaal dat deze feestelijke dag en de andere activiteiten van het jubileumjaar ons als ignatiaanse familie zullen blijven verbinden en inspireren tot een creatieve, hoopvolle presentie en actie in een apocalyptische wereld onder de standaard van de Gekruisigde en Verrezene.

Foto’s door Philip Debruyne sj.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel