Hoe werkt de ignatiaanse spiritualiteit door in paus Franciscus?

ma 25 nov 2019 Jezuïeten / Kerk / Spiritualiteit /
Diepgravende artikelen over overscheiding

Voor wie meer wil weten over 'onderscheiding der geesten' komt tijdschrift Cardoner met een themanummer over dit kernthema in de ignatiaanse spiritualiteit.

Voor wie meer wil weten over ‘onderscheiding der geesten’ komt tijdschrift Cardoner met een themanummer over dit kernthema in de ignatiaanse spiritualiteit.

Cardoner is het tijdschrift over ignatiaanse spiritualiteit. Het verschijnt drie keer per jaar. Het laatste nummer van 2019 staat volledig in het thema van de onderscheiding der geesten. Met name deze vraag staat centraal: hoe werkt de ignatiaanse spiritualiteit door in paus Franciscus, de eerste jezuïet-paus.

“Kenners van de ignatiaanse spiritualiteit noemen onderscheiding der geesten vaak haar kernbegrip”, schrijft de redactie in haar voorwoord van het themanummer. De artikelen gaan over onderscheiding in de drie pauselijke exhortaties, maar gaan ook breder in op het begrip onderscheiding. Met bijdragen van Hans van Leeuwen sj, James Martin sj, Jos Moons sj en Nikolaas Sintobin sj.

Neem een abonnement

Een abonnement op Cardoner kost 15,- euro per jaar. Je krijgt jaarlijks drie nummers met verdiepende essays over de ignatiaanse spiritualiteit. Heb je interesse? Lees hoe je een abonnement neemt op Cardoner.

Neem ook een kijkje op de website van Cardoner, waar een schat aan artikelen over ignatiaanse spiritualiteit beschikbaar is.

Afbeelding paus Franciscus via flickr.com.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel