Ignatiaanse spiritualiteit in elf podcasts

wo 05 sep 2018 Jezuïeten / Spiritualiteit /
De Ignatiaanse spiritualiteit in elf podcasts

Het boek 'Leven met Ignatius – Op het kompas van de vreugde', van Nikolaas Sintobin sj is nu ook beschikbaar als audioboek. Uitgegeven door Bidden Onderweg.

Het boek ‘Leven met Ignatius – Op het kompas van de vreugde’, van Nikolaas Sintobin sj is nu ook beschikbaar als audioboek. Uitgegeven door Bidden Onderweg.

Jezuïet Nikolaas Sintobin verwerkte de inhoud van zijn boek in elf verschillende podcastafleveringen. Daarin geeft hij concrete tips, geïnspireerd door het leven van Ignatius. Het audioboek gaat in op vragen als: Wat is een geslaagd leven? Hoe kom ik erachter wat ik met mijn leven moet aanvangen? Hoe verhouden zich hart en verstand? Het audioboek is een uitgave van Bidden Onderweg.

Voor een intenser leven

Het boek is een compacte samenvatting van de ignatiaanse spiritualiteit. De ervaring van de naamdrager van deze spiritualiteit, Ignatius van Loyola, laat zich samenvatten met de woorden: ‘God vinden in alle dingen’. Deze spiritualiteit doet mensen wereldwijd intenser en bewuster leven. 

 

Het audioboek helpt je om de vreugde in je hart te leren opmerken en die vreugde te kiezen als kompas voor je leven. Paus Franciscus, zelf jezuïet, is het sprekende bewijs dat die vreugde een leidraad kan worden.

Het audioboek helpt je om de vreugde in je hart te leren opmerken

Andere vragen die Sintobin in zijn boek behandeld zijn: Kiezen, hoe doe je dat? God, heeft die nog betekenis? Zo ja, hoe kun je Hem op het spoor komen? Trouwens, geloven in God, wat wil dat eigenlijk zeggen?

Beluister hier de elf afleveringen van Leven met Ignatius

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel