Info-momenten Geestelijke Oefeningen 2023/2024

di 30 mei 2023 Spiritualiteit /
Info-momenten Geestelijke Oefeningen 2023/2024

Wil je komend seizoen de Geestelijke Oefeningen van Ignatius doen? Bijvoorbeeld met een thuisretraite van 9 maanden. Of volg je liever een retraite in een klooster? Tijdens onze (digitale) infomomenten bespreken we de mogelijkheden.

Wil je komend seizoen de Geestelijke Oefeningen van Ignatius doen? Bijvoorbeeld met een thuisretraite van 9 maanden. Of volg je liever een retraite in een klooster? Tijdens onze (digitale) infomomenten bespreken we de mogelijkheden.

Onze begeleiders heten jou van harte welkom op onze infomomenten over de Geestelijke Oefeningen (GO). Een groot deel van de tijd zal besteed worden aan de GO in het dagelijks leven. 

We geven je tijdens deze momenten uitleg over de opzet en inhoud van de GO. Vanuit Ignatius van Loyola’s eigen levenservaringen ontdek je dat de GO een ervaringsgerichte manier is om Jezus, om God en datgene van waaruit jij leeft op het spoor te komen. Sta je voor een keuze die je vanuit gelovige invalshoek wil bekijken of wil je je geloof verdiepen, dan zijn de GO misschien iets voor jou.

Alternatieve vormen

Het gehele traject van de GO in het dagelijks leven duurt zo’n negen maanden, waarin je dagelijks ruim de tijd neemt voor gebed. Wekelijks deel je je ervaringen met je geestelijk begeleider. Dat is intens en veeleisend. Daarom stellen we ook alternatieve vormen van de GO voor, zoals de persoonlijk begeleide digitale retraites, de verkorte GO in het dagelijks leven, de 3-daagse GO… Je leert ook andere ignatiaanse initiatieven kennen zoals het Avontuur van de stilte, GO en film, de terugblikretraite.

Vanaf september 2023 start een nieuw initiatief in de Oude Abdij Drongen: GO in het dagelijks leven in groep. Als je graag op weg gaat, persoonlijk begeleid wordt én uitwisselt in groep is dit misschien wel iets voor jou.

Tijdens de info-momenten is er voldoende tijd voor vragen. Op die manier kan je het aanbod vinden dat jou nu het beste past!

Geïnteresseerd? Welkom. Het infomoment is geheel vrijblijvend. Geef wel een seintje als je van plan bent om te komen of om digitaal deel te nemen.

3 vormen om geïnformeerd te worden

  • Digitale infomomenten. Je meldt je op voorhand aan door een mail te sturen naar: platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net. Vervolgens krijg je een link om digitaal aan te sluiten. De begeleiders GO starten op het voorziene uur met een toelichting. Vervolgens kan je – in groep of individueel – vragen stellen.
  • Inloopmomenten. Op deze plekken kan je binnenlopen wanneer het jou past. De hele tijd zijn begeleiders GO aanwezig. Zij gaan in op jouw vragen. Aanmelden mag maar is niet noodzakelijk.
  • Lokale infomomenten. Je meldt je op voorhand aan. De begeleiders GO starten op het voorziene uur met een toelichting. Vervolgens kan je – in groep of individueel – vragen stellen.

Data en locaties

Digitale infomomenten

We zitten achter onze computer voor je klaar op 26 september 2023, 20u – 21.15u.

Deelnemen? Stuur een mail naar: platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net. Je ontvangt enkele dagen voor de sessie een link per mail. Door daarop te klikken vlak voor de start van het infomoment, kun je deelnemen aan de sessie.

Lokale info-momenten

Vlaanderen

Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, Drongen
Donderdag 14 september 2023 om 20u
Contact: Renate Cauwels
(0032) 09 226 52 26  (onthaal)
renate.cauwels@oudeabdij.be

Jezuïetenhuis Leliëndaal, Bruul 56, Mechelen
Vrijdag 15 september 2023 om 19.30u
Contact: Toon Suffys
tnsuffys@gmail.com

Sint-Jan-Berchmansgemeenschap, Waversebaan 220, Heverlee
Woensdag 20 september 2023 om 20u
Universitaire Parochie, Tiensestraat 124, Leuven

Woensdag 4 oktober 2023 om 20u
Contact: Walter Ceyssens sj
(0032) 0476 40 55 47
walter.ceyssens@jesuits.net

Jezuïetenhuis Loyola, Grote Kauwenberg 30, Antwerpen

Donderdag 5 oktober 2023 om 20u
Contact: Bart Beckers sj
bbeckers@jesuits.net

Nederland

Ignatiushuis, Beulingstraat 11, Amsterdam
Contact: Karin Benoist
(0031) 020 679 82 07
platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net

De Hooge Berkt, Bergeijk
Om een afspraak te maken neem je contact op met:
Tineke Renkema
gastenontvangst@hoogeberkt.nl

Vlaanderen

GO Nederland & Vlaanderen

Voor alle vragen:
(0031) 020 679 82 07 (onthaal)
platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel