Op zomerkamp bij de jezuïeten in Amsterdam

Kunst en de mogelijkheid een kerk met nieuwe ogen te zien

Een vrijwilliger van Pietre Vive leidt een toerist rond in een kerk.

De Living Stones gemeenschap in Amsterdam nodigt samen met de jezuïeten iedereen tussen 18 en 35 jaar uit tien dagen met hen te gidsen (en veel meer) in de Krijtbergkerk. Welke week past in jouw agenda?

De Living Stones gemeenschap in Amsterdam nodigt samen met de jezuïeten iedereen tussen 18 en 35 jaar uit tien dagen met hen te gidsen (en veel meer) in de Krijtbergkerk. Welke week past in jouw agenda?

Tijdens het zomerkamp van jezuïeteninitiatief Living Stones geef je rondleidingen in de Krijtbergkerk en verblijf je tien dagen in hartje Amsterdam.

Deelnemers aan het zomerkamp van Living Stones (levende stenen) geven, na enkele dagen vorming, rondleidingen aan toeristen in de Krijtberg, de jezuïetenkerk in hartje Amsterdam. Dat dit meer is dan zomaar een rondleiding langs de kunstwerken die de kerk rijk is, blijkt wel uit dit verslag van een deelnemer die in 2020 meedeed aan het zomerkamp.

Hoe ziet zo’n kamp eruit?

Het zomerkamp vindt plaats in juli. Er zijn vier shifts van elk ongeveer tien dagen.

 • 30 juni tot 11 juli
 • 7 tot 18 juli
 • 14 tot 25 juli
 • 21 juli tot 1 augustus

Het zomerkamp bestaat uit

 • Drie dagen vorming (cultureel, antropologisch, artistiek, theologisch) + bezoeken ter plaatse
 • Vijf volle dagen van dienst (rondleidingen) in alle talen die de deelnemer machtig is
 • Gemeenschapsleven (samen leven en bidden)
 • De voertaal is Engels.
 • Voor iedereen tussen 18 en 35 jaar (maar is flexibel in individuele gevallen)
 • Je kunt gratis verblijven in ons huis
 • We koken zelf en vragen een bijdrage van €15 per dag (richtprijs)

Er zijn dit jaar ook zomerkampen van Living Stones in Berlijn, Santiago de Compostela en Griekenland.

Deze video van Pietre Vive geeft een korte impressie van het Amsterdamse zomerkamp.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pietre Vive (@pietre_vive)

9 maanden blijven kan ook!

Dit jaar verbleef een gemeenschap van Living Stones 9 maanden in Amsterdam. Ze hebben er vele toeristen rondgeleid in de Krijtberg. En ze blijven voor nog een jaar. En jij kunt je bij hen aansluiten.

Dit is niet zomaar gidswerk, maar gidswerk met een missie. Coördinator van Living Stones in Amsterdam is Giulia Privitelli.  In dit artikel legt ze uit wat Living Stones doet in de Krijtberg.

[Een fragment uit het artikel] “Om daar de schoonheid van het evangelie bekend te maken aan de hand van de schoonheid van de Krijtberg. Om een stem te geven aan de stenen die niet spreken, het glas in lood dat zwijgt en de beelden die stil deze heilige ruimte sieren. Hier kan dit katholieke monument een alternatief bieden aan de sterke stromingen die onze tijd kent en die de voorbijganger raken die toevallig of met opzet besluiten de kerk binnen te stappen.

Meer over dit traject van 9 maanden

Deze Amsterdamse missie van Living Stones is bedoeld om jongeren een ervaring van negen maanden te bieden (te beginnen in september 2023), gestructureerd rond gemeenschapsleven, ignatiaanse spiritualiteit en gebed, intellectuele vorming, en een engagement tot dienstbaarheid en jeugdpastoraal werk. Het is in de eerste plaats een ruimte van verwelkoming, onderscheiding, groei, leren en dienstbaarheid: zij het door de schoonheid en uitdagingen van het leven in gemeenschap, of door de begeleide uitleg en andere activiteiten die worden aangeboden in de fysieke ruimte van de kerk, in het hart van de bruisende stad Amsterdam.

De ervaring is vooral gericht op gemotiveerde jonge mensen die hun begrip van het christelijk geloof, traditie en cultureel erfgoed willen onderzoeken, verdiepen en in praktijk brengen, voornamelijk door middel van een toewijding aan persoonlijke en gezamenlijke momenten van vorming, geestelijke oefeningen en retraites, evangelisatie en initiatieven die zijn ontworpen om te inspireren en een sterk gevoel van apostolische missie binnen de kosmopolitische stad Amsterdam in te brengen.

Interesse? Meer voor info kun je een mailtje sturen naar huis.livingstones@gmail.com.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel