Marc Desmet sj en Ginette Van Bogaert over ‘Op weg met Ignatius’

Marc Desmet sj en Ginette Van Bogaert over 'Op weg met Ignatius'

Journalist Christof Bouweraerts gaat in deze video uitvoerig in gesprek over het boek Op weg met Ignatius van Arturo Sosa sj.

Journalist Christof Bouweraerts gaat in deze video uitvoerig in gesprek over het boek Op weg met Ignatius van Arturo Sosa sj.

In het kader van het Ignatiusjaar schreef de generale overste van de jezuïeten, pater Arturo Sosa, samen met journalist Darío Menor het boek Op weg met Ignatius.

In dit boek spreek Sosa over de wereld van vandaag, de Kerk en ook de Sociëteit van Jezus, met veel nadruk op de ‘Universele Apostolische Speerpunten’. Dit zijn de vier speerpunten waarop de jezuïeten hun apostolische activiteiten ijken: de weg naar God wijzen door Geestelijke Oefeningen en onderscheiding; hen nabij zijn die uitgesloten zijn van de maatschappij; op weg gaan met jongeren; samenwerken in de zorg voor ons ‘gemeenschappelijke huis’.

In deze video vertellen Marc Desmet sj, regionale overste van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten, en Ginette Van Bogaert, voorzitster van Gemeenschap Christelijk Leven in Vlaanderen, over het boek ‘Op weg met Ignatius’ van Arturo Sosa sj.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel