Nieuwe roepingencampagne: jezuïeten zie je elke dag

wo 14 apr 2021 Jezuïeten / Kerk / Roeping en vorming /
Nieuwe roepingencampagne: jezuïeten zie je elke dag

Jezuïet worden iets voor jou? De wereldwijde Sociëteit van Jezus start een digitaal project over de roeping om jezuïet te worden.

Jezuïet worden iets voor jou? De wereldwijde Sociëteit van Jezus start een digitaal project over de roeping om jezuïet te worden.

De digitale campagne straalt uit dat jezuïeten overal aanwezig en er niet voor terugschrikken naar moeilijke gebieden te gaan. Al 500 jaar dienen ze de Kerk en de wereld op de plekken waar de nood hoog is. De ondertitel van het digitale project is dan ook: wordt de verandering voor de wereld.

Bekijk de nieuwe roepingenwebsite hier. De site is toegankelijk in vier talen.

Ook de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen hebben een speciale website voor jonge mannen die erover denken om jezuïet te worden: www.jezuietworden.org

Passie voor het Evangelie, liefde voor Jezus

De algemene overste van de jezuïeten, pater Arturo Sosa, zegt over het nieuwe digitale roepingenproject: “We hebben mensen nodig met een passie voor het Evangelie en een liefde voor Jezus, de flexibiliteit om overal heen te gaan, een innerlijke vrijheid zoals die van Sint-Ignatius en van Franciscus Xaverius. Onze wereld schreeuwt om genezing – een genezing die alleen op duurzame wijze tot stand kan komen door Christus. We willen zijn boodschap van genezing en verzoening delen. Daarom bestaan ​​wij als Sociëteit van Jezus”.

Jezuïeten werken in gebieden die zo ver uit elkaar liggen als Afghanistan en Venezuela, Sri Lanka en Zweden, Angola en Vietnam. Werk omvat parochies, scholen, sociale belangenbehartiging, universiteiten, spiritualiteit.

Onze 4 speerpunten

In de afgelopen jaren is de jezuïetenmissie samengesmolten rond vier belangrijke speerpunten:

  1. De weg naar God wijzen.
  2. Wandelen met gemarginaliseerde en verworpenen.
  3. Op reis gaan met de jeugd bij het scheppen van een hoopvolle toekomst.
  4. Samenwerken in de zorg voor ons gemeenschappelijke huis.

Lees meer over de 4 speerpunten van de jezuïetenmissie.

“Ons werk verschilt in verschillende delen van de wereld, maar onze focus is altijd Jezus”, zegt pater Sosa. “Hij is het die ons roept. Hij roept nog steeds jonge mannen uit verschillende culturen en volken. We stellen ons vertrouwen in hem en geloven altijd in zijn trouw.”

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel