Thuisviering voor de paastijd met een ander persoon (via de telefoon)

di 14 apr 2020
Thuisviering voor de paastijd met een ander persoon (via de telefoon)

"Waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden." Een thuisliturgie om samen te doen, zoals de emmaüsgangers eens.

“Waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden.” Een thuisliturgie om samen te doen, zoals de emmaüsgangers eens.

“Goede God, Jezus heeft ons gezegd: ‘waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden’. Moge Hij nu ook in ons midden zijn, ook al zijn wij ruimtelijk van elkaar gescheiden. Vandaag vieren wij de opstanding van uw Zoon Jezus Christus, het nieuwe leven, dat de dood heeft overwonnen. Wij bidden met Hem die in de eenheid van de Heilige Geest met U leeft en heerst in alle eeuwigheid. Amen.”

Bekijk de thuisliturgie hier

Met dit gebed begint deze thuisliturgie voor de paastijd.

Twee mensen in gebed verbonden hoeven niet noodzakelijk in dezelfde ruimte aanwezig te zijn. Misschien wilt u telefonisch of via Skype een kleine liturgie vieren met iemand met wie u graag in deze paasdagen liturgie viert. U begroet hem of haar en spreekt met elkaar af wie de liturgie leidt en hoe en wanneer u wilt beginnen.

Met Teilhard de Chardin sj eucharistie vieren zonder brood en wijn

Afbeelding: Jezus met de emmaüsgangers, Arabas.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel