Wereldpremière Ignatius Cantata in Drongen

do 06 nov 2014 Cultuur / Ignatiaanse familie / Jezuïeten / Leuk /
Wereldpremière Ignatius Cantata in Drongen

Oude Abdij, 22 november 2014 om 20u

Oude Abdij, 22 november 2014 om 20u

Hoe zet je de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola op muziek? Benieuwd naar het antwoord op deze vraag? Kom dan op zaterdagavond 22 november 2014 naar de Oude Abdij van Drongen. Dan gaat de gloednieuwe Ignatius Cantata in wereldpremière. Ter gelegenheid van 150 jaar bezinningswerk gaf de Oude Abdij een compositie-opdracht aan de jonge Vlaamse componist Kris Oelbrandt. Hij ging de uitdaging aan om de spirituele dynamiek die de Geestelijke Oefeningen doortrekt tot klinken te brengen.

De cantate volgt de opbouw van de Geestelijke Oefeningen. De vier delen ervan nemen de luisteraar mee doorheen de vier weken van de Oefeningen. Het geheel wordt omkaderd door een Proloog en een Epiloog, beide op teksten van Ignatius zelf.  De rol van Ignatius wordt vertolkt door de bariton, met gitaarbegeleiding. Hij gaat in dialoog met de houtblazers en het vierstemmige koor, dat met teksten uit de Bijbel en uit de christelijke spiritualiteit de stem van de traditie laat klinken.

Met een hedendaagse, toegankelijke klanktaal geeft Kris Oelbrandt de luisteraar een inkijk in de diepe innerlijke gedrevenheid van Ignatius van Loyola. Niet te missen voor al wie de ignatiaanse spiritualiteit een warm hart toedraagt of beter wil leren kennen!

Info:

zaterdagavond 22 november 2014 om 20u in de Oude Abdij van Drongen, Drongenplein 26 – 9031 Drongen

Uitvoerders:

Joris Derder, bariton

Nico Couck, gitaar

I Solisti del Vento, houtblazers

Musa Horti

Peter Dejans, dirigent

 

Kaarten (€15) en meer info: www.oudeabdij.be

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel