Zomerkamp in Amsterdam met Pietre Vive

Zomerkamp in Amsterdam met Pietre Vive

Tijdens het zomerkamp van jezuïeteninitiatief Pietre Vive geef je rondleidingen in de Krijtbergkerk en verblijf je tien dagen in hartje Amsterdam.

Tijdens het zomerkamp van jezuïeteninitiatief Pietre Vive geef je rondleidingen in de Krijtbergkerk en verblijf je tien dagen in hartje Amsterdam.

Deelnemers aan het zomerkamp van Pietre Vive (levende stenen) geven, na enkele dagen vorming, rondleidingen aan toeristen in de Krijtberg, de jezuïetenkerk in hartje Amsterdam. Dat dit meer is dan zomaar een rondleiding langs de kunstwerken die de kerk rijk is, blijkt wel uit dit verslag van een deelnemer die in 2020 meedeed aan het zomerkamp.

Hoe ziet zo’n kamp eruit?

Dit zomerkamp wordt in 2022 twee keer aangeboden. Van 17-27 juli en van 24 juli tot 1 augustus. Je kunt er ook voor kiezen deze gehele periode te blijven, van 17 juli tot 1 augustus.

  • We slapen op de grond, op een matje of luchtbed en in een slaapzak die je zelf meeneemt.
  • We koken zelf en vragen een bijdrage van €15 per dag voor het eten (maar geld mag geen probleem zijn: iedereen draagt bij zoals hij/zij kan. Er zal een doos staan waar men anoniem een bedrag in kan stoppen. Maar €15 per dag is de richtprijs).
  • Tijdens de vorming brengen we een bezoek aan Ons’ Lieve Heer op Solder, een voormalige schuilkerk en momenteel een museum (kost €15).
  • Het kamp bestaat uit enkele dagen vorming en aansluitend enkele dagen van dienst (rondleidingen) in alle talen de de deelnemer macht is.
  • De voertaal is Engels.
  • Voor iedereen tussen 18 en 35 jaar (maar is flexibel in individuele gevallen).

Deze video van Pietre Vive geeft een korte impressie van het Amsterdamse zomerkamp.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pietre Vive (@pietre_vive)

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel