Info-avond Geestelijke oefeningen

Donderdag 12 september Oude Abdij Drongen
Ignatius van Loyola

Wil je een bewuste en gefundeerde levenskeuze maken? Ben je op zoek naar verdieping? Zoek je naar de weg om echt gelukkig te worden? Stel je je de vraag wat God met je leven te maken heeft? Met de Geestelijke Oefeningen zocht Ignatius naar antwoorden op deze vragen. Geestelijke Oefeningen zijn zeker geen handleiding om goed te leven of de zoveelste theorie daarvoor. De Geestelijke Oefeningen zijn een ervaringsgerichte methode om God en de grond waaruit je leeft op het spoor te komen.

Wil je een bewuste en gefundeerde levenskeuze maken? Ben je op zoek naar verdieping? Zoek je naar de weg om echt gelukkig te worden? Stel je je de vraag wat God met je leven te maken heeft? Met de Geestelijke Oefeningen zocht Ignatius naar antwoorden op deze vragen. Geestelijke Oefeningen zijn zeker geen handleiding om goed te leven of de zoveelste theorie daarvoor. De Geestelijke Oefeningen zijn een ervaringsgerichte methode om God en de
grond waaruit je leeft op het spoor te komen.

Geestelijke Oefeningen kunnen op vele manieren gedaan worden: meerdaagse retraitevormen maar even goed binnen het dagelijkse leven. Afhankelijk van de gekozen vorm zal de duurtijd van de oefeningen korter of langer zijn. Bovendien doe je de Geestelijke Oefeningen niet op je eentje maar met een begeleider.

Om dit alles te verduidelijken heeft op donderdag 12 september om 20 u. in de Oude Abdij Drongen zulke infoavond plaats. We geven je uitleg over de achtergrond en het verloop van de Geestelijke Oefeningen. Verder worden alternatieve vormen van de Geestelijke Oefeningen voorgesteld zoals de persoonlijk begeleide retraites, de GO-midweek, de verkorte GO in het dagelijkse leven. Ook andere ignatiaanse initiatieven worden voorgesteld.

Praktisch: Donderdag 12 september 2019 om 20 u. in de Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, 9031 Drongen. De avond is vrijblijvend maar wil je deelnemen dan graag een seintje via activiteiten@oudeabdij.be of 09 226 52 26
meer info via www.oudeabdij.be

Bekijk de volledige agenda

Deel